marți, 6 iulie 2010

Chefir

Stiti ce este chefirul?
El este o ciuperca care poate fi de 2 feluri: de lapte si de apa.
Eu, spre norocul meu, sunt posesoarea catorva lingurite de chefir de lapte. L-am primit asta iarna de la o femeie care tine un tratament cu chefir deoarece acum mult timp a fost diagnosticata cu o tumoare pe creier si tin sa spun ca i s-a micsorat la marimea unei unghii de la degetul mic (de la mana). Este mult mai sanatos decat orice alt produs gasit in raioanele magazinelor alimentare.
Deoarece s-a tot inmultit am tot dat din el celor care au dorit insa nu toata lumea are rabdarea de a si-l prepara singuri (nu este greu...va ia doar cateva minute pe zi). Daca sunt doritori, as oferi cu multa placere (in momentul in care voi avea destul de mult sa pot da si altor persoane), imi puteti lasa un comentariu sau un e-mail(nu petrec prea mult timp la pc si pe messenger nu cred ca ma ve-ti gasi intotdeauna) la fatigue_deea@yahoo.com sau la buzea_andreea_carla@yahoo.com
Uitati si cateva linkuri utile despre aceasta ciuperca si despre prepararea ei:
http://galodium.blogspot.com/
http://bucatariaelenei.blogspot.com/2010/01/galodium-alga-colonie-sau-miracolul.html
http://semeyaza.blogspot.com/2009/04/algele-galodium.html
http://www.chefir-bio.com/

12 comentarii:

  1. Draga mea, cum pot sa-mi fac si eu rost de ciuperca asta? Am avut mai demult, acum 16 ani in urma, si de atunci nici ca am mai auzit de ele. E foarte interesant, ca saptamana trecuta o intrebam pe mama mea daca mai stie de existenta ciupercilor astora. Poate ma ajuti sa gasesc o sursa de cumparare. Sau cumpar eu de la tine, cand vin in Contanta. Merci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum am vazut ca cineva oferea spre vanzare, insa numai in Bucuresti. Eu as vrea sa-l incerc cu laptele de migdale, sunt curioasa daca merge.Iti da seama ce fain ar fi sa mearga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti pot da eu...doar cu transportul cred ca ar fi mai greu...sau daca vrei sa iti dat cand vii tu in Constanta, pana atunci se mai inmulteste si o sa am sigur.
    In ceea ce priveste daca merge cu laptele de migdale nu stiu...pentru el ai putea incerca chefirul de apa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e nevoie sa il cumperi ca il ofer eu fara bani si cu multa placere...ma gandesc ca asta e metoda cea mai corecta...plus ca de cateva ori am fost nevoita sa-l arunc ca aveam prea mult si in momentul ala nu vroia nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu vreau, pune-ma pe listuta :)

    cred ca o sa ajung in Constanta in septembrie

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigur:D...astept sa ma anunti cand vei fi aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua...
    As dori si eu doua-trei lingurite din aceaste alge, daca se poate. Ma puteti contacta la adresa de e-mail amonaiordache@yahoo.com
    Va multumesc din suflet... :D

    RăspundețiȘtergere
  8. buna, as dori si eu sa iau chefir, sau macar sa cumpar daca mai ai! Stima

    RăspundețiȘtergere
  9. Sigur ca am, dar deocamdata nu sunt in oras. Ma voi intoarce cam pe 4 sau pe 5 ianuarie. Imi puteti lasa un e-mail cu datele dumneavoastra de contact (un nr de telefon, sau adresa daca sunteti din alt oras). Adresa mea de e-mail este buzea_andreea_carla@yahoo.com , cum scrie si in coltul din dreapta sus a blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. as dori si eu chefir daca mai ai si nu cer prea mult adresa de email relipetrovici@yahoo.com
    multumesc si astept vesti de la tine

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua,
    As dori si eu niste kefir, as fi profund indatorata daca m-ai putea ajuta...adresa mea de mail e fam_breaz@yahoo.com. Platesc eu toate taxele ce implica sa il trimiti. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cine doreste am eu chefir ( contracost ) ...0745694393 dani

    RăspundețiȘtergere