vineri, 11 mai 2012

Fondul de Ten

Fondul de ten este un produs cosmetic folosit ca baza si pentru a pregati tenul pentru machiajul propriu-zis. Fondul de ten uniformizeaza pielea, acopera petele, insa nu pe toate. Pentru o acoperire mai eficienta este nevoie de un corector.
Pe langa faptul ca acopera o arie destul de mare (fata, gat, decolteu), acoperind anumite imperfectiuni, fondul de ten ii da pielii si un aspect tanar.
Exista un numar mare de tipuri de fond de ten in functie de culoare, putere de acoperire si compozitie, dar majoritatea se incadreaza in cele 3 categorii: Fond de ten Lichid, Crema si Pudra.
Pe piata exista 10 tipuri de fond de ten despre care trebuie sa stim:
1. Fond de ten Lichid:

Are o textura usoara si este cel mai simplu de aplicat, ceeea ce il face sa fie cel mai folosit dintre toate tipurile de fond de ten. Aceasta categorie se imparte la randul ei in doua subcategorii de fond de ten lichid: cele pe baza de apa si cele pe baza de ulei. Este recomandat pentru majoritatea tipurilor de ten.
Pentru tenurile foarte uscate si cele ridate puteti opta pentru un fond de ten pe baza de ulei. Pentru tenurile grase insa, se alege unul pe baza de apa pentru a nu le incarca mai mult. Chiar si pentru tenurile normale sau mixte se recomanda un fond de ten pe baza de apa deoarece sunt mai usoare decat cele pe baza de ulei.

2. Fond de ten Crema:

Fondurile de ten crema contin ulei si au o textura mai groasa acoperind mai bine si hidrateaza cel mai bine dintre toate tipurile de fond de ten. Datorita texturii lor, acestea pot fi folosite ca si corectoarele. Ele se gasesc sub forma de stick, tub sau compacte (cele compacte, in general, sunt recomandate pentru tenurile acneice sau cele cu rozacee).
Fondul de ten crema este recomandat pentru tenurile normale si uscate, iar cele grase ar trebui sa evite acest tip de fond de ten. Este recomandat in special pentru tenurile foarte uscate datorita proprietatii sale hidratante.

3. Fondul de ten Stick:

Fondul de ten stick este un fond de ten solid care, odata aplicat, se usuca rapid, conferind pielii un aspect mat. Se poate folosi in loc de corector, acoperind foarte bine petele si imperfectiunile. Este de preferat sa se foloseasca la machiajele pentru sedinte foto deoarece este prea "greu" pentru uzul zilnic. Merge foarte bine pentru tenurile grase.

4. Fondul de ten Pudra:
Se gasesc sub forma de pudra pulbere sau compacta. Fiind foarte uscat, poate fi folosit foarte bine de catre persoanele care nu se machiaza in mod regulat.
4.1. Fondul de ten Pudra - Pulbere:Este folosit pentru a fixa si pentru a retusa machiajul si este foarte usor de folosit. Recomandat pentru tenurile grase.
4.2.  Fondul de ten Pudra - Compact:
 

De asemenea este folosit la retusari si se poate aplica atat cu un burete uscat cat si cu unul umed. Recomandat pentru tenurile normale, uscate, dar in special pentru cele grase.

5. Fondul de ten rezistent la apa:Sunt folosite in special daca locuiti intr-o zona cu clima calda si umeda, dar si in locurile unde ploua des. Ca si cele mentionate anterior, exista fond de ten rezistent la apa lichid sau crema, pe baza de apa sau de ulei, si este recomandat tuturor tipurilor de ten.

6. Fondul de ten Mineral:Acest tip de fond de ten contine particule foarte fine de minerale ceea ce il face accesibil pentru toate tipurile de ten, in special pentru cele sensibile. Se gasesc sub forma de pudra, dar se pot folosi atat umede cat si uscate.

7. Fondul de ten Spray:Este folosit in cazul in care machiajul trebuie sa reziste mult timp. Este usor de aplicat si se potriveste foarte bine tenurilor sensibile.

8. Cream-to-Powder Foundation / Liquid-to-powder foundation:Sunt asemanatoare fondurilor de ten pudra, insa la aplicare ele au textura lichida sau cremoasa, iar dupa uscare lasa un aspect pudrat. Sunt recomandate pentru tenurile mixte si normale.


9. Crema hidratanta colorata (Tinted Moisturizer):Aceasta crema este o combinatie intre un fond de ten si o crema hidratanta, dar nu este un fond de ten propriu-zis. Aceasta, desi nu acopera ca un fond de ten, uniformizeaza pielea si o nuanteaza usor fara a da impresia ca este acoperita de machiaj.

10. Foundul de ten Mousse (spuma):Este o combinatie intre fondul de ten lichid si cel crema. Se potriveste tuturor tipurilor de ten, dar in special celor uscate sau mature.Sursa


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu