marți, 28 decembrie 2010

Albirea dintilor : metode naturiste!

Cati dintre voi nu v-ati intrebat oare cum reusesc vedetele sa aiba o dantura atat de "stralucitoare". Ei bine, cu siguranta ca v-ati si dat raspunsul in secunda urmatoare. In cazul lor e vorba de tratamente chimice. Nu o sa incerc sa va conving de faptul ca respectivele personaje folosesc vreuna din variantele low cost pe care o sa vi le propun in articolul de astazi insa, ideea este ca putem obtine rezultate satisfacatoare si la noi acasa, prin metode naturiste cu costuri accesibile.

Iata cateva dintre metodele naturiste cunoscute, prezentate cu avantajele si dezavantajele atribuite folosirii lor:
1. Bicarbonatul de sodiu:
Avantaje:
Este o metoda veche folosita, pana acum, de multi. Aplicarea este relativ simpla si presupune omogenizarea unei cantitati mici de apa cu praful de bicarbonat de sodiu. Este de recomandat folosirea apei distilate. Dupa obtinerea pastei de bicarbonat , foloseste periuta de dinti pentru a distribui uniform pe suprafata dintilor, pasta obtinuta.
Dezavantaje:
In cazul persoanelor cu sensibilitate dentinara poate apare un oarecare discomfort.
2. Folosirea lamaii
Avantaje:
Sucul de lamaie este un remediu natural foarte eficient in albirea dintilor. Acesta in combinatie cu sare obisnuita (de masa), preparate sub forma unei paste, poate fi folosit mai multe zile la rand. Aceasta pasta aplicata in combinatie cu o mica parte din pasta de dinti pe care o folosim regulat este foarte eficienta in albirea dintilor.
Dezavantaje:
Lamaia este bogata in acid citric. Acest acid in contact cu calciul din smaltul dintilor reactioneaza ducand la aparitia, temporara, a sensibilitatii dentinare. De aici pot spune ca lamaia este eficienta, insa i se atribuie si unele efecte secundare.
3. Folosirea capsunilor:
Avantaje:
O alta metoda folosita frecvent pe post de truc natural in albirea dintilor, o reprezinta pasta din capsuni . Poate fi facuta repede acasa inaintea perierii de dimineata sau seara, a dintilor. Avantajul este acelasi ca si in cazul lamaii, o curatare mai eficienta si implicit albirea dintilor.
Dezavantaje:
PH-ul acestei paste este destul de ridicat, ceea ce poate afecta smaltul dintilor. Recomandarea fiind ca aceasta pasta sa se utilizeze cu moderatie si ocazional.
4. Gargara cu peroxid:
Avantaje:
Peroxidul este un inalbitor natural eficient, folosit frecvent in albirea dintilor. S-a dovedit ca gargarele cu peroxid pot fi eficiente in procedeul de albire a dintilor. Acesta poate fi cumparat de la orice supermarket si folosit, cu usurinta, acasa.
Dezavantaje:
Utilizarea indelungata poate duce, de asemenea, la sensibilizarea dintilor. Este de evitat ingerarea oricarei cantitati de peroxid, asa ca mare atentie.
5.Otetul de mere:
Perierea din fiecare seara, asociata cu otetul de mere, ajuta la albirea si capatarea efectului de stralucire a dintilor. Acesta este un remediu natural, fara contraindicatii, dar daca simti ca iti cauzeaza sangerari sau inflamatii ale gingiilor, atunci ar trebui sa apelezi la aceasta metoda ocazional.
6.Consumul de apa si alimente neprocesate:
Consumul suficient de apa este foarte indicat, nu doar pentru sanatatea dintilor ci pentru sanatatea intregului organism. Este recomandat sa se consume fructe si legume crude, dintre acestea marul este cel mai raspandit si totodata cel mai eficient. Salatele sunt, de asemenea, alimente aliate unei danturi sanatoase. Evita, pe cat posibil, alimentele procesate si fast food-ul. Bauturile colorate intra si ele in categoria celor de evitat, consumul lor ducand la patarea dintilor.
V-am enumarat sase dintre cele mai folosite metode naturiste de albire a dintilor, si totodata am incercat sa prezint pe scurt si efectele secundare ce pot apare in cazul unora dintre noi. Puteti pune in aplicare oricare dintre aceste metode, sau de ce nu chiar pe toate insa, acestea nu trebuie sa excluda folosirea pastei de dinti obisnuite. Trebuie tratate ca metode complementare!
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu