Mult prea dragut ca sa nu postez :D
Problema este ca textul nu e tradus, iar revista nu este intreaga...dar sper sa va inspire.
Candy Construction — Book Layout and Design (sample pages)
Voi incerca sa traduc eu cele doua retete.
Broscutele:
Aveti nevoie de:
~Aproximativ o jumatate de cana de aluat Butterscotch; (puteti cauta reteta de aluat pentru biscuiti Butterscotch
)sau orice fel de aluat, poate chiar si crud;
~Buline verzi (cred ca se pot face si amestecand ciocolata alba cu cateva picaturi de colorant alimentar verde, sau se pot folosi si jeleuri mici verzi);
~Fulgi micuti de ciocolata;
~Bombonele mici verzi (de ex M&M's);
~Covrigei Pretzel (Brezel);
~In mod normal se traduce piele din fructe si se gasesc retete pe net, dar tot in limba engleza. La fel, voi pune si o reteta pentru asa ceva mai jos;
Cum se face:
1)Pentru fiecare broscuta, formati o biluta putin mai ingusta in spate (mai exact de forma unui ou) din o treime de cana de aluat, dupa care le lasati pe tava pe care o veti folosi la servit.
2)Pentru ochi, presati fulgii de ciocolata in centrul bulinelor verzi(jeleuri, ciocolata, s.a.), dupa care le puneti distantate una fata de cealalta pe broscuta.
3)Pentru gura, folositi un cutit sa formati un zambet larg sub ochi. De asemenea folositi cutitul pentru a trasa locul unde veti pune piciorusele.
4)Presati bombonelele verzi pe spatele broscutei pentru a-i face negii.
5)pentru a face piciorusele, rupeti un covrig in 3 bucatele si fixatile in corpul broscutei ca un evantai. Pentru piciorusul propriu-zis taiati pielea din fructe (fruit leather) in triunghiuri mai groase decat covrigeii si presati-o peste acestia astfel incat sa obtineti forma dorita.
Din aceasta reteta se face cam o broscuta.
Piele din fructe (fruit leather):
Nu am gasit varianta verde dar sper ca si aceasta reteta merge.
Indrediente:
~Fructe proaspete (caise, piersici, prune, mere, s.a.);
~Apa;
~Suc de lamaie;
~Zahar (daca este nevoie);
~Condimente (cum ar fi scortisoara sau nucsoara)-optional;
1)Daca folositi fructe cu samburi (piersici, prune, cirese, etc.), se scot samburii, iar restul se taie marunt. Daca folositi mere sau pere, se curata de coaja si de cotor dupa care se taie marunt. Daca se folosesc struguri, se scot de pe ciorchine.
Inainte de a incepe, gustati fructele in cazul in care sunt destul de dulci pentru a nu mai folosi zahar. Daca sunt acrisoare, va fi nevoie sa adaugati putin zahar in pasul urmator.
2)Puneti fructele intr-o cratita mare. Adaugati cate o jumatate de cana de apa la fiecare patru cani de fructe taiate marunt. Lasati-le pana incep sa fiarba, dupa care acoperiti cratita si lasati fructele la foc mic 10-15 minute, sau pana se coc in intregime. Luati capacul de pe cratita si amestecati, dupa care le pasati. Gustati si determinati cat zahar, suc de lamaie sau condimente sa puneti. Adaugati zaharul si sucul de lamaie putin cate putin pana ajungeti la gustul dorit.
Lasati la fiert in continuare, amestecand incontinuu, pana se topeste tot zaharul, iar piureul se ingroasa (inca vreo 10 minute).
Daca folositi struguri, strecurati sucul din struguri, iar ce ramane pasati-l cu un blender manual.
3)Treceti piureul printr-o masina de stors rosii, sau printr-o strecuratoare, dupa care pasati-l mai mult cu un blender. Gustati iar pentru a vedea daca mai are nevoie de zahar, lamaie sau condimente. rezultatul trebuie sa fie foarte fin.
4)Tregatiti o tava cu foaie de copt sau o folie de plastic rezistenta la temperaturi mari. Turnati compozitia in tava astfel incat sa aibe o grosime de aproximativ jumatate de centimetru.
5)Puneti tava in cuptorul incalzit la 140 F (sau cred ca 60 de grade Celsius) sau intr-un deshidrator si lasati compozitia sa se deshidrateze formand astfel pielea din fructe. Sau o varianta mai este sa acoperiti tava cu o panza si sa lasati compozitia sa se deshidrateze afara la soare (in cazul in care este o zi destul de calduroasa).
6)Cand totul este gata, decojiti-o de pe hartia de copt. Se poate tine la frigider sau la congelator, taiata si rulata intr-o folie de plastic si puse in caserole inchise etans.
Din patru cani de fructe maruntire iese cam o fasie de piele din fructe.
Sursa
“Let your food be your medicine and your medicine your food” (Hippocrates, 460-c. 370 BC) 4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. 5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. 6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. 8. Dragostea nu cade niciodată. (Corinteni 1 cap 13)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu