sâmbătă, 31 iulie 2010

Construiti din dulciuri

Mult prea dragut ca sa nu postez :D
Problema este ca textul nu e tradus, iar revista nu este intreaga...dar sper sa va inspire. Candy Construction — Book Layout and Design (sample pages)
Voi incerca sa traduc eu cele doua retete.

Broscutele:
Aveti nevoie de:
~Aproximativ o jumatate de cana de aluat Butterscotch; (puteti cauta reteta de aluat pentru biscuiti Butterscotch )sau orice fel de aluat, poate chiar si crud;
~Buline verzi (cred ca se pot face si amestecand ciocolata alba cu cateva picaturi de colorant alimentar verde, sau se pot folosi si jeleuri mici verzi);
~Fulgi micuti de ciocolata;
~Bombonele mici verzi (de ex M&M's);
~Covrigei Pretzel (Brezel);
~In mod normal se traduce piele din fructe si se gasesc retete pe net, dar tot in limba engleza. La fel, voi pune si o reteta pentru asa ceva mai jos;
Cum se face:
1)Pentru fiecare broscuta, formati o biluta putin mai ingusta in spate (mai exact de forma unui ou) din o treime de cana de aluat, dupa care le lasati pe tava pe care o veti folosi la servit.
2)Pentru ochi, presati fulgii de ciocolata in centrul bulinelor verzi(jeleuri, ciocolata, s.a.), dupa care le puneti distantate una fata de cealalta pe broscuta.
3)Pentru gura, folositi un cutit sa formati un zambet larg sub ochi. De asemenea folositi cutitul pentru a trasa locul unde veti pune piciorusele.
4)Presati bombonelele verzi pe spatele broscutei pentru a-i face negii.
5)pentru a face piciorusele, rupeti un covrig in 3 bucatele si fixatile in corpul broscutei ca un evantai. Pentru piciorusul propriu-zis taiati pielea din fructe (fruit leather) in triunghiuri mai groase decat covrigeii si presati-o peste acestia astfel incat sa obtineti forma dorita.
Din aceasta reteta se face cam o broscuta.
Piele din fructe (fruit leather):
Nu am gasit varianta verde dar sper ca si aceasta reteta merge.
Indrediente:
~Fructe proaspete (caise, piersici, prune, mere, s.a.);
~Apa;
~Suc de lamaie;
~Zahar (daca este nevoie);
~Condimente (cum ar fi scortisoara sau nucsoara)-optional;
1)Daca folositi fructe cu samburi (piersici, prune, cirese, etc.), se scot samburii, iar restul se taie marunt. Daca folositi mere sau pere, se curata de coaja si de cotor dupa care se taie marunt. Daca se folosesc struguri, se scot de pe ciorchine.
Inainte de a incepe, gustati fructele in cazul in care sunt destul de dulci pentru a nu mai folosi zahar. Daca sunt acrisoare, va fi nevoie sa adaugati putin zahar in pasul urmator.
2)Puneti fructele intr-o cratita mare. Adaugati cate o jumatate de cana de apa la fiecare patru cani de fructe taiate marunt. Lasati-le pana incep sa fiarba, dupa care acoperiti cratita si lasati fructele la foc mic 10-15 minute, sau pana se coc in intregime. Luati capacul de pe cratita si amestecati, dupa care le pasati. Gustati si determinati cat zahar, suc de lamaie sau condimente sa puneti. Adaugati zaharul si sucul de lamaie putin cate putin pana ajungeti la gustul dorit.
Lasati la fiert in continuare, amestecand incontinuu, pana se topeste tot zaharul, iar piureul se ingroasa (inca vreo 10 minute).
Daca folositi struguri, strecurati sucul din struguri, iar ce ramane pasati-l cu un blender manual.
3)Treceti piureul printr-o masina de stors rosii, sau printr-o strecuratoare, dupa care pasati-l mai mult cu un blender. Gustati iar pentru a vedea daca mai are nevoie de zahar, lamaie sau condimente. rezultatul trebuie sa fie foarte fin.
4)Tregatiti o tava cu foaie de copt sau o folie de plastic rezistenta la temperaturi mari. Turnati compozitia in tava astfel incat sa aibe o grosime de aproximativ jumatate de centimetru.
5)Puneti tava in cuptorul incalzit la 140 F (sau cred ca 60 de grade Celsius) sau intr-un deshidrator si lasati compozitia sa se deshidrateze formand astfel pielea din fructe. Sau o varianta mai este sa acoperiti tava cu o panza si sa lasati compozitia sa se deshidrateze afara la soare (in cazul in care este o zi destul de calduroasa).
6)Cand totul este gata, decojiti-o de pe hartia de copt. Se poate tine la frigider sau la congelator, taiata si rulata intr-o folie de plastic si puse in caserole inchise etans.
Din patru cani de fructe maruntire iese cam o fasie de piele din fructe.
Sursa

Okakura Kakuzo - Cartea ceaiului

Scrisa in engleza si publicata la New York in 1906, Cartea ceaiului prezinta, intr-o forma usor de inteles pentru occidentali, istoria ceremoniei ceaiului, influentele ei asupra artei, dar si asupra stilului de viata asiatic, in general, si japonez in special, Kakuzo sustinand ca teismul, nascut in China, a atins perfectiunea abia dupa ce a ajuns pe taramurile nipone

Okakura Kakuzo - Cartea ceaiului

vineri, 30 iulie 2010

The Last Unicorn - Ultimul Inorog


Asculta mai multe audio Muzica
Sumar:
Intr-o padure uitata de lume, un unicorn aude din intamplare o poveste care spune ca unicornii au disparut din lume. Uimita, ea decide sa plece in cautarea semenilor sai, insa se loveste de faptul ca putine persoane din lume sunt in stare sa recunoasca un unicorn, caci majoritatea oamenilor si a creaturilor nu mai au aceasta abilitate. Ajutata de magicianul Schmendrik, ea afla ca semenii ei au fost aruncati in mare de catre Taurul Rosu, o ceatura magica aflata in slujba imparatului Haggard si de atunci galopeaza prin spuma marii.

Astfel, alaturi de Schmendrik, unicornul pleaca intr-o calatorie catre curtea imparatului.


Tin minte, cand eram mica ai mei mereu ne puneau, mie si fratelui meu, la video desene animate, in special bine cunoscutele desene Disney: Mica Sirena, Doamna Si Vagabondul, Pisicile Aristocrate, s.a. Dar ieri sau alaltaieri m-am pus pe cautat filme si mi se facuse dor de ele si vroiam sa le revad. Atunci mi-am amintit de acest desen (nu apartine companiei Disney). Mie mi se pare superb si nu aveam cum sa nu il impart. Astept si alte pareri :D
Despre film si nuvela: de pe wikipedia; de pe imdb
Din pacate desenul nu l-am gasit online, dar il am pe pc asa ca cine il vrea voi incerca sa il trimit.

miercuri, 28 iulie 2010

Inapoi

Cu o intarziere de 2 zile va spun ca m-am intors din mica plimbare. Prea multe nu am facut, doar ca le-am ajutat putin pe mama si pe bunica mea la facut prajituri, iar la Cluj am ajutat putin cu decorarea, impartirea marturiilor de nunta, etc. A fost putin obositor, dar s-a meritat pentru ca totul a iesit foarte dragut.

Si o poza cu mirele si mireasa :D 

duminică, 18 iulie 2010

Plecare la Cluj

De maine intr-o saptamana nu voi mai posta nimic deoarece voi pleca mai intai la bunica mea, iar apoi in Cluj la nunta unchiului meu :D. Abia astept in primul rand ca la bunica mea nu va fi la fel de cald ca aici si in al doilea rand acolo simt ca ma pot relaxa in adevaratul sens al cuvantului. O sa pun poze cand ma voi intoarce.

sâmbătă, 17 iulie 2010

Gianna Jessen, supravieţuitoare a avortului

Gianna Jessen, abortion survivor | Gianna Jessen, supravieţuitoare a avortului from provita on Vimeo.


Acum ceva timp am dat peste povestea uimitoare a unei femei din Statele Unite, Gianna Jessen, si as dori sa o spun mai departe. Am gasit articolul pe acest blog.
Gianna Jessen (SUA), supravieţuitoare a unui avort nereuşit, vorbeşte la Queen’s Hall, Parliament House, statul australian Victoria, în timpul dezbaterilor privind legalizarea avortului, în 2008.
Gianna Jessen a rămas cu o paralizie cerebrală după ce s-a născut la 7 luni în urma unei tentative de avort salin. Procedura presupune administrarea unor chimicale, iar copilul moare şi este expulzat în câteva ore. Norocul Giannei a fost că medicul avorţionist nu era în spital în momentul în care s-a declanşat expulzarea, întrucât în astfel de cazuri, copilul care se naşte totuşi viu este ucis de medic sau lăsat să moară de foame – ca expresie supremă a “progresului umanităţii”.
Deşi doctorii au spus că ea nu va putea niciodată merge, Gianna aleargă astăzi maraton pentru a strânge fonduri dedicate altor supravieţuitori ai avortului.
Gianna şi-a dedicat viaţa muzicii şi educării publicului asupra acestui flagel înspăimântător, avortul, care a făcut doar în SUA aproape 50 de milioane de victime.
Urâtă, ameninţată cu moartea de feministe, Gianna obişnuieşte să spună: “Dacă avortul este dreptul femeii, unde sunt drepturile mele?”
Mai multe la www.giannajessen.com

joi, 15 iulie 2010

Bentita din Panglica rosie si Fundita

Azi pentru caa m-am cam plictisit in casa si nu prea stiam ce sa mai fac, m-am gandit sa fac ceva cu panglica ramasa de la felicitarea buburuza, mai exact o bentita. M-a ajutat mama la cusut (inca sunt prea stangace pentru a folosi masina de cusut). Uitati bentita...sper ca se vede clar (scuzati poza, dar alta mai clara nu am reusit).

Iar din restul am facut o fundita :

marți, 13 iulie 2010

Ajutor la bloguit

Pentru cei care doresc sa adauge diferite elemente sau sa-si modifice aspectul articolelor lor, un ajutor bun este acest site in care va ajuta, explica si exemplifica limbajul Html.

Scrub pentru fata si ulei pentru par si scalp

Ieri am fost in vizita la prietena mea Ana si m-a rugat sa ii fac un scrub pentru fata, asa ca l-am facut pe acesta: El contune argila, faina de malai, coaja de lamaie razuita, ulei de masline, vitamina E uleioasa, si ulei esential de portocale si putina zeama de lamaie. Eu l-am incercat deja ca sa fiu sigura ca e ok si sigurul lucru care nu imi place e ca este un pic pastos, dar in rest curata foarte bine si hidrateaza. Si tot azi am facut un ulei pentru par si scalp. Am citit ca ghimbirul este bun pentru par, avand rolul de a a stimula creterea parului, de a elimina matreata si de a stimula circulatia scalpului, iar acizii grasi ai ghimbirului au rolul de a stimula foliculii si de a intarii firul de par. In plus, impiedica caderea parului. La fel si lamaia ajuta la eliminare matretii, la tratarea parului deteriorat sau la tratarea celui cu tendinte de ingrasare si poate preveni caderea parului. Asa ca am facut acest ulei care contine ulei de ricin, ulei de samburi de struguri, ulei de masline cu ghimbir, ulei esential de lamaie, ulei esential de lavanda si putin coaja de lamaie razuita.

luni, 12 iulie 2010

Stelute Cerate

Stelute din culori cerate foarte dragute. pot fi un cadou foarte dragut pentru cei mici.

Pret: 3 lei bucata.

Scrub cu cafea, ghimbir si scortisoara

De cand mi s-a terminat scrubul vechi m-am tot gandit ca ar fi bine sa incerc sa-mi fac chiar eu unul, asa ca am cautat pe internet o reteta si am gasit cate ceva despre cafea:
Cafeaua te trezeste de dimineata, iti noi puteri dupa amiaza si iti ofera un pretext perfect pentru o intalnire cu prietenele. Insa efectele ei nu se reduc la puseele de energie. Din ce in ce mai mult, cofeina este folosita in produsele cosmetice pentru ca s-au descoperit nenumaratele efecte benefice pe care le are asupra pielii.
Cand o bei, cafeaua este diuretica, ceea ce inseamna ca ajuta la eliminarea surplusului de lichid. Acest efect se observa si in cazul pielii: cafea elimina excesul de lichid din piele si reduce aspectul de coaja de portocala, pe care il da celulita. Cofeina face parte dintr-un grup de substante, numite metilxantine. Principalul lor beneficiu este acela ca stimuleaza enzimele care descompun celulele de grasime si incurajeaza eliminarea lichidului din celule, lucru care micsoreaza celulele si da acel aspect al pielii tonifiate. Nu este de mirare ca tot mai multe creme anticelulita contin astazi cofeina. Dar nu trebuie sa uitam ca efectul cofeinei, deci si al cremelor, este temporar. Cand incetezi sa le mai folosesti, celulita revine.
Multi producatori de cosmetice au inceput sa includa cofeina si in cremele pentru zona ochilor. Cearcanele si ochii umflati apar din cauza venelor umflate de deshidratare, oboseala, poluare. Cofeina are efect vasoconstrictor, adica ingusteaza vasele de sange si pielea din jurul ochilor nu mai este nici umflata nici inchisa la culoare.
Pentru ca produsele cosmetice pe baza de cofeina si sunt scumpe si nici nu contin un nivel adecvat de substanta, exista solutii mai eficiente si mai la indemana. Cu totii avem in casa macar cateva linguri de cafea. O poti folosi pentru a-ti crea propriile cosmetice.
(sursa) Asa ca am improvizat si eu putin si a iesit un scrub chiar ok, hidratant, si in momentul in care l-am folosit a eliberat un miros foarte frumos de cafea. El contine sare grunjoasa, cafea macinata, ghimbir macinat, scortisoara macinata si ulei de masline.

duminică, 11 iulie 2010

Bombe de baie cu aroma de mandarine si portocale

Pe acestea le-am facum mai demult pentru ziua unei amice. Sunt bombe de baie cu aroma de portocale si mandarine.
Mi-au mai ramas: o floare, 3 ursuleti si 3 ratuste.
Pret:
~Floare: 5,5 lei
~Ursuleti: 1,5 lei (toti 3)
~Ratuste: 1,5 lei (toate 3)
Cateva poze cu ce mi-a ramas de atunci:

joi, 8 iulie 2010

Explozie de ciocolata

Azi, de ziua unui amic, ne-am gandit (eu si prietena mea Andreea) sa-i facem ceva dulce: Inghetata in cupe de ciocolata. Ideea inspirata de aici.
Am fost noi doua prin piata sa luam cele de care avem nevoie, dupa care ne-am intors la mine acasa sa incepem... Am umflat baloanele, am razuit ciocolata pentru a se topi mai usor, am topit-o, am lasat-o putin sa se mai raceasca. Aparent la prima cupa nu asteptasem destul de mult, adica am bagat balonul in ciocolata si l-am asezat pe tava, iar dupa cateva secunde a facut poc. Noroc ca ciocolata se imprastia-se doar pe tava. Urmatoarea tentativa a fost cu succes...dar al treilea balon a facut poc chiar in oala in care era ciocolata topita. S-a imprastiat peste tot: pe jos, pe tava, pe noi, pe pereti, peste tot. Asa arata cupele de ciocolata:
Concluzie: Baloane mai groase si umflate mai putin si ciocolata putin mai rece.

miercuri, 7 iulie 2010

Project Gutenberg

Proiectul Gutenberg (abreviat adesea ca PG) este un efort voluntar de a digitaliza, arhiva şi distribui lucrări culturale. Fondat în 1971, proiectul reprezintă cea mai veche bibliotecă digitală. Majoritatea obiectelor acestuia sunt texte integrale din cărţi aflate în domeniul public. Proiectul încearcă să-şi menţină obiectele gratuite, transformându-le totodată în formate ce pot fi folosite aproape pe orice computer
Scopul colecţiei Din martie 2006, Proiectul Gutenberg a declarat posesia a 18000 de lucrări în colecţia sa, Cu o medie de peste 50 de cărţi în format electronic adăugate saptamanal. Majoritatea sunt lucrări de literatură din cultura vestică. Pe lângă forme literare cum ar fi nuvela, poezia, poveşti scurte sau dramă, PG conţine şi cărţi de reţete culinare, lucrări de referinţă, reviste si periodice. Colecţia PG conţine şi înregistrări non-text cum ar fi fişiere audio sau partituri. Mojoritatea lucrări sunt în limba engleză dar există un numar semnificativ de lucrări în germană, franceză, italiană, spaniolă, olandeză, finlandeză şi chineză. De câte ori este posibil, lucrările Gutenberg sunt distribuite sub formă de fişiere text, în principal folosind setul de caractere US-ASCII dar frecvent şi folosind setul de caractere extins, ISO-8859-1. Lucrările trimise de colaboratori sunt oferite şi în alte formate, în majoritatea cazurilor HTML. Tipurile de fişiere mai dificil de editat, cum ar fi PDF, nu sunt recomandate de către membrii PG deoarece publicul este astfel dependent de anumite programe specializate şi deseori comerciale. De mulţi ani, se poartă discuţii pentru a se utiliza o variantă a XML, dar progresul discuţiilor este foarte lent.
Idealuri: Michael Hart a spus în 2004:
"The mission of Project Gutenberg is simple: 'To encourage the creation and distribution of eBooks.'"
"Misiunea Proiectului Gutenberg este simplă: 'Încurajarea creaţiei şi distribuirii cărţilor în format electronic.'"
Un motto al acestui proiect este "înlăturarea barierelor numite Ignoranţă şi Analfabetism", deoarece voluntarii proiectului continuă să răspândească învăţătura şi aprecierea pentru litaratură, aşa cum librăriile publice au început această activitate la începutul secolului 20. Project Gutenberg este în mod intenţionat descentralizat. De exemplu, nu exista un regulament de selecţie care să dicteze ce texte pot fi adăugate. Voluntarii lucrează în domeniul preferat sau la lucrări accesibile lor. Colecţia PG intenţionează să păstreze lucrările pe termen lung, pentru a nu se pierde în urma unui accident localizat. Din acest motiv, toată colecţia este arhivată zilnic şi distribuită în mod automat în mai multe locaţii, pe diverse servere.
Sursa Project Gutenberg

marți, 6 iulie 2010

Curtea Brâncovenească

Curtea Brâncovenească se doreste a fi un cadou pentru bucuria inimii, limpezirea minţii şi sănătatea trupului! Este rodul dragostei noastre pentru întreg Neamul Românesc viu şi adormit! Dorim să fim de folos semenilor şi bineplăcuţi în faţa lui Dumnezeu. Hotelul Curtea Brâncovenească este nou inaugurată în luna August 2009 şi se află pe Bulevardul Mamaia la 5 minute de Staţiune. Curtea este o clădire nouă realizată în stil arhitectonic brâncovenesc, dotată cu aer condiţionat, televizor cu cablu, baie cu cabină de duş, mobilier nou, lift şi room service. Deasemenea, dispune de un restaurant cu mâncare naturală bio, librărie cu bibliotecă şi ceainărie, salon lobby bar şi o alimentară bio. Hotelul este situat la 1000 metri de zona istorică a Tomisului – Piaţa Ovidiu.
Restaurantul «Curtea Brâncovenească» este un restaurant BIO unde vă servim numai produse naturale, produse ale agriculturii ecologice. Agricultura ecologică nu utilizează fertilizanţi şi pesticide de sinteză, stimulatori şi regulatori de creştere, hormoni, antibiotice şi sisteme intensive de creştere a animalelor şi plantelor. Produsele ecologice – BIO sunt mult mai curate, mai potrivite pentru metabolismul uman şi totodată respectă şi protejează mediul şi natura.
Librăria cu bibliotecă şi ceainărie este un spatiu mirific situat la mansarda clădirii cu vedere la cer şi la mare. Accesul se poate face cu liftul sau pe scări. Este un spaţiu generos în care pot avea întâlniri de taină sau publice, având o capacitate de peste 120 de locuri. Oferim tuturor dragostea noastră, iar membrilor ceaiul şi posibilitatea de a-şi pune in practică ideile creştinesti! Ce mai găsiţi la noi? Carte religioasă, istoria secolului XX, cadouri, expoziţie de pictură, muzică şi cam atât!
sursa

Demonstratie culinara fara foc la Constanta, 1 August 2010

Citat de pe site-ul Ligiei, care vine si la noi in Constanta:
Va invit cu drag sa participati la demonstratia culinara care va avea loc la Constanta, in data de 1 august. Demonstratia nu este dedicata doar celor care vor sa manance fara carne sau in totatlitate crud, ci intregului public care doreste sa-si imbunatateasca stilul de viata prin adaugarea langa mancarea obisnuita si a ingredientelor mai sanatoase, fara procesare termica.
Locatia aleasa va fi Restaurantul Vegetarian Rebeca, situat in Strada Primaverii nr. 43, zona Stadionului din Constanta. Evenimentul va incepe la orele 17:00, si va dura aproximativ 2h. Locurile sunt limitate, pana la 50 persoane. Daca vor fi mai multe inscrieri, vom fi nevoiti sa mai avem inca 1, 2 demonstratii in urmatoarele seri, adica pe 2 si 3 august, la aceeasi ora, 17:00 sau poate ora 18:00 in functie de propuneri. Taxa de intrare va fi 35 RON de persoana. Evenimentul va cuprinde o introducere despre avantajele unei diete mai crude in viata zilnica, urmata de demonstrarea a 6, 7 retete din lista de mai jos:
- suc verde de grau
- paine din seminte
- lapte de migdale
- salata delicioasa de sprout
- sosuri delicioase pentru salate si sprouts
- supa de rosii
- chiftele
- inghetata
- ciocolata
- frisca de nuci
- tort cu glazura de ciocolata
Publicul se va bucura de mostre din fiecare reteta incercata cat si de o mini expozitie cu vanzare de delicatese vegane fara foc, carte de bucate cu retete fara foc (daca ajuta Dumnezeu sa o tiparim curand), si nu numai. Inregistrarea si confirmarea este ideala si se va face aici, si asta pentru a stii cu siguranta numarul de portii necesare. Va fi nevoie decat de adresa de email, numele intreg al participantilor si cate persoane vor fi prezente. Cu cateva zile inainte de prezentare, cei inregistrati vor primi un email si numai cei care vor reconfirma, vor fi trecuti pe lista oficiala.
Va astept cu toata bucuria!
sursa

Magazin bio

Pentru cei din Constanta avem un magazin bio chiar in tomis 3 (peste drum de mine :D ) Chiar azi am primit un pliant.

Chefir

Stiti ce este chefirul?
El este o ciuperca care poate fi de 2 feluri: de lapte si de apa.
Eu, spre norocul meu, sunt posesoarea catorva lingurite de chefir de lapte. L-am primit asta iarna de la o femeie care tine un tratament cu chefir deoarece acum mult timp a fost diagnosticata cu o tumoare pe creier si tin sa spun ca i s-a micsorat la marimea unei unghii de la degetul mic (de la mana). Este mult mai sanatos decat orice alt produs gasit in raioanele magazinelor alimentare.
Deoarece s-a tot inmultit am tot dat din el celor care au dorit insa nu toata lumea are rabdarea de a si-l prepara singuri (nu este greu...va ia doar cateva minute pe zi). Daca sunt doritori, as oferi cu multa placere (in momentul in care voi avea destul de mult sa pot da si altor persoane), imi puteti lasa un comentariu sau un e-mail(nu petrec prea mult timp la pc si pe messenger nu cred ca ma ve-ti gasi intotdeauna) la fatigue_deea@yahoo.com sau la buzea_andreea_carla@yahoo.com
Uitati si cateva linkuri utile despre aceasta ciuperca si despre prepararea ei:
http://galodium.blogspot.com/
http://bucatariaelenei.blogspot.com/2010/01/galodium-alga-colonie-sau-miracolul.html
http://semeyaza.blogspot.com/2009/04/algele-galodium.html
http://www.chefir-bio.com/

luni, 5 iulie 2010

Balsam de buze

Balsamul de buze facut din ceara de albine cred ca este cea mai simpla metoda de a-ti proteja buzele si pentru a le oferi ingrijirea de care au nevoie.
Va trebuie numai o reteta de baza: ceara de albine, ulei si vitamina E uleioasa. In functie de aceste trei ingrediente va puteti face balsamul de buze mai solid sau mai moale asemanator unei creme dupa preferinte. Cu ajutorul retetei de baza il veti putea personaliza adaugand miere, zahar brun, uleiuri esentiale, poate chiar si putin ruj pentru culoare.
Uitati prima mea tentativa :D