Sacoul, ca piesa vestimentara feminina, are o istorie foarte frumoasa in moda, existenta sa fiind strans legata de schimbarile economice, sociale si culturale ce au avut loc de-a lungul timpului.Sursa
In ultimele patru sezoane, sacoul a devenit o piesa de rezistenta a oricarei garderobe, fiind adoptat de femei cu diferite stiluri vestimentare, nu numai de cele pe care jobul le obliga. Si urmand tendintele impuse pe catwalk de catre designeri, sacoul devine o piesa vestimentara deosebit de versatila, care poate fi purtata cu orice, de la jeansi la rochii de zi si chiar rochii de seara.
Si pentru ca astazi sacoul este un IT Item, trebuie sa bagam de seama ca exista trei tipuri de sacouri, dupa croiala lor, pentru fiecare dintre ele impunandu-se si cateva reguli de buna purtare.
Sacoul cambrat
Este modelul clasic de sacou, ce vine in general in culori neutre: alb, negru, gri, bleumarin. Acest tip de sacou este partea superioara a unui deux-pieces, fie alcatuit din pantalon sau fusta in partea inferioara. Sacoul cambrat, inchis la 2 sau 3 nasturi, ajuta la crearea unei siluete tip clepsidra pentru ca pune accent pe talie, evidentiind-o mai bine.
Acest tip de sacou poate fi purtat cu orice tip de jeansi, avantajand in special jeansii drepti sau largi pentru ca echilibreaza volumele din tinuta - larg, lejer in partea inferioara, "fitted"-cambrat in partea superioara. Acelasi principiu functioneaza si in cazul fustelor si a rochiilor - daca optezi pentru o fusta clos, ampla sau o rochie maxi larga si vaporoasa, poarta un sacou cambrat.
Sacoul boyfriend
Zis si oversized, sacoul boyfriend este ultima gaselnita a modei din ultimii ani. Semnatura stilistica deja pentru colectiile Stellei McCartney, sacoul oversized este inspirat din garderoba masculina, insa a nu se intelege ca trebuie sa fie un sacou mare ca marime. Nu, in nici intr-un caz. Sacoul boyfriend este larg, necambrat, insa la umeri vine perfect pe silueta feminina. Deci nu incerca sa cumperi un sacou cambrat cu doua numere mai mari, pentru ca este vorba de croiala in sine si nu de marime.
Sacoul boyfriend se poarta cu jeansi skinny, leggings din piele sau colanti, se poarta peste bluze largi la fel de usor precum se poarta peste topuri stramte. Regula functioneaza invers decat la sacourile cambrate. Sacoul oversized se poarta cu ceva fitted in partea de jos.
Tuxedo
Inspirat de costumele de ceremonie barbatesti, tuxedo-ul este, dupa parerea mea, una dintre cele mai stilate piese vestimentare. Un tuxedo este putin mai scurt de nivelul bazinului, dar nu urca pana la talie! Tuxedo are revere ascutite si partea din spate mai lunga decat cea din fata (dar nu e neaparat o regula). In ultimele sezoane s-a observat purtarea tuxedo-ului peste rochii de gala sau rochii de seara, ingropand moda salurilor batranesti.
Intr-un outfit cotidian, smart casual, poti purta un tuxedo indiferent de croiala celorlalte piese vestimentare. Nu este minunat?
“Let your food be your medicine and your medicine your food” (Hippocrates, 460-c. 370 BC) 4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. 5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. 6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. 8. Dragostea nu cade niciodată. (Corinteni 1 cap 13)
luni, 2 mai 2011
Sacoul - tipuri si reguli de purtare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu